22 Mayıs 2012 Salı

Yasin Öztekin Trabzonspor'da


Sezonun bitmesinin ardından herkesin beklediği iki şey var. Birisi Avrupa Şampiyonasının bir an önce başlaması ve transfer dönemi. Gazetelerin manşetleri şimdiden dolu zaten o geliyor bu geliyor diye her zamanki asparagaslar. Bu kadar haber içerisinde ilk gerçek haber Trabzonspor cephesinden geldi.

Trabzonspor bu sezon başladığı kanatları yerlileştirme projesine devam ediyor. Ligin en iyi yerli kanat oyuncularını bir bir topluyorlar ki bir çok takımın sıkıntı çekip yabancı kontenjanlarını bu mevkiye harcadığı düşünülürse çok akılcı hamleler geliyor Trabzonspor'dan. Volkan Şen, Olcan Adın ve şimdi de Yasin Öztekin transferi kanat rotasyonuna daha da bir zenginlik kattı. Zaten ligde de bana göre yerli kanat oyuncularından alınacak bir tek Ozan İpek kaldı. Bu 3 yerli kanat oyuncusunun yanında Alanzinho ve Adrian'ın da yeri geldiğinde kanatlarda kullanılabildiği düşünülünce gerçekten iyi bir kanat rotasyonu yaratmış durumda Trabzonspor. 

Birazda Yasin'den bahsetmek gerekirse, dediğim gibi bana göre Anadolu takımlarından alınacak 2 kanat oyuncusu vardı. Birisi Ozan İpek diğeri ise Yasin Öztekin. Trabzonspor bu noktada önemli bir transfer yaptı. Dortmund alt yapısından yetişen Yasin Bundesliga ekibinde forma şansı bulamadı. Şansına son yılların en iyi Dortmund'una denk geldi. 

Gerek sağ gerekse sol açıkta oynayabilmesi en büyük artısı. Çok yönlü bir oyuncu. Maç içerisinde sürekli kanat değiştiren hızlı bir kanat oyuncusu. Topa hakimiyeti ve tekniğinin yanında ortaları ile de rakip takımın canını yakabilecek bir futbolcu. Yasin'in en sevdiğim özelliklerinden biriside çalışkan olması. Saha içerisinde saklanarak oynayan bir oyuncu değil. Elinden geleni yapmaya çalışan bir isim. Yeteneği ve tekniğine diyecek bir lafım yok ama tüm bu artılarının yanında en büyük eksisi son hamlelerdeki eksikliği bana göre. Sezonu 6 gol ve 6 asist ile bitirdi. Sezonu 49 gol ile bitiren Gençlerbirliği'nde Yasin'in bu 12 gollük direkt katkısı gerçekten çok iyi. Ama daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahip bir isim. Daha yaşı da 25 olduğu düşünülürse Şenol Güneş'in elinde futbolunu biraz daha geliştirebilir.

Dediğim gibi Trabzonspor, kanat rotasyonunu yerlileştirerek iyi bir hamle yaptı. Yasin, Olcan ve Volkan'ın arkasında bir alternatif olarak gözüküyor olabilir ama her iki ismi de kesebilecek yeteneğe sahip olduğu da unutulmamalı.

Yasin iyi bir transfer oldu Trabzonspor adına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder