19 Mayıs 2012 Cumartesi

Culio, Stancu, Pino ve Rotasyon

Sonunda askerlik bitti. Askerlik sonrası ilk yazımı kafamı en çok kurcalayan konu ile ilgili yazayım dedim.

Geçen sezon yaşanan büyük değişimin ne kadar doğru bir karar olduğunu sezon sonunda gelen şampiyonluk gösterdi. Neredeyse komple değişen bir takımın bu kadar büyük bir uyum içerisinde oynaması kuşkusuz İmparatorun eseri. Bu başarıda kuşkusuz herkesin payı büyük ama Ayhan'ın Lig Tv'de söylediği gibi karakterli, takımı sahiplenen yabancıların payı çok büyük. Son bir kaç yıldır Kewell, Neill ve Cana dışında hiç bir yabancıda takımı böylesine sahiplenme görmedik.


Şimdi sezon bitti ve gelecek sezonun planlamaları eminim çok öncesinden yapılmaya başlanmıştır. Ama gözönünde bulundurulması gereken 3 oyuncu var Galatasaray için. Onlarda kiralık olarak gönderilen yabancı futbolcularımız.


Pino, Keita'dan sonra takıma katılmasının sıkıntısını mutlaka çekti. Keita'dan sonra hangi kanat oyuncusu gelirse gelsin ne kadar katkı yaparsa yapsın gözlerin Keita'yı arayacağı aşikardı. Hoş yokluktan Pino birçok maçta forvet olarak oynadı ve gerçektende yadırganmayacak katkılar yaptı ama sezon başında Fatih Terim onu kadroda düşünmedi. Şimdi yeni sezon planlamasında bekleneni veremeyen Riera gönderilirmi kalırmı bilmem ama kanatlara mutlaka takviye yapılacak. Sezon içerisinde Fatih Terim'in Pino'yu gelecek sezon için kadroda düşündüğü haberleri çıkmıştı ama ayağı kırıldıktan sonra Pino'nun durumu ne açıkçası bu muamma. Ama sağlam bir Pino bence rotasyon amaçlı kadroda yer almalı tabi daha iyisi alınamayacaksa. Amrabat falan derken Pino takımda kalırsa kimse şaşırmasın. Benim şahsi görüşümde İmparator Pino'yu kazanmak isterse kazanır. Bunun en büyük örneği de herkesin artık gitse dediği Aydın'da ısrar edip kazanması. Hoş Aydın ve her ne kadar bekleneni veremese de Yiğit Gökoğlan Pino'nun sağ açıktaki rakipleri olacak. Engin Baytar'ı ise kesebilecek durumda olmadığı için onu saymıyorum bile. Bakalım hazırlık kampı neler gösterecek.


Kiralık giden isimler içerisinde bana göre şansı en az olan isim Stancu. Her ne kadar Orduspor'daki performansı gayet iyi olsa da ben Stancu'nun gelecek sezon Galatasaray kadrosunda yer alacağına inanmıyorum. 2 sezondur yıldız bir golcüden bahsedilirken, Necati ve Elmander'in performansı bu kadar iyiyken üstüne rotasyonda birde Baros var ee birde yıldız bir golcü diyoruz Stancu'ya Florya yolu bile zor görünür değil ki kadroya girmek. Stancu, Steau'da iken benim gerçekten çok beğendiğim bir isimdi. Rumen futbolununda en yetenekli isimlerinden birisi ama Galatasaray kariyeri çok kötü başlamıştı. Bir çok maçtada forvet yerine sol açık oynadığıda unutulmamalı. Orduspor Stancu için iyi bir fırsat. Ben Orduspor yönetiminin yerinde olsam takıma bu kadar faydalı bir ismi göndermem. Nasılsa Galatasaray Stancu üzerine bir planlama yapmayacak.


İşte gönderilmesi başlı başına bir hata olan ve gelecek sezon mutlaka kadroda bulunması gereken isim Culio. Tarihin en kötü Galatasaray'ın da yarım sezonda çok faydalı işler yapmış olmasına rağmen hazırlık kampında İmparator ona hiç şans tanımamıştı neredeyse. Culio belki ilk 11 oynayamayacaktı bu sezon, belki gelecek sezonda oynayamayacak ama tıpkı zamanında Emre Aşık'ta olduğu gibi elimizin altında her zaman göreve hazır bir oyuncu bulunacak. Kapristen, vurdumduymazlıktan yoksun tam anlamıyla bir takım oyuncusu. Zaten Fatih Hoca'da Culio göndermekle hata yaptığını sezon içerisinde anladı. Gelecek sezonda takımda mutlaka yer alacaktır. Hele bir de Melo'nun bonserviside alınırsa Selçuk, Melo, Culio ve yanlarına sağlam bir orta saha transferi ile muazzam bir orta saha elde etmiş oluruz. Zira bu bölgede geçen sezonun şanssız ismi Yekta'da var unutmamak lazım. Sonuç olarak Culio'yu özledik ve gelecek sezon kadroda mutlaka yer alacaktır. Şampiyonlar Ligi tecrübesi olduğuda unutulmamalı Culio'nun. İlk 11'de olmasada kulübedeki yeri garanti bence.

Gelecek sezon 3 kulvarda da mücadele edileceği düşünülürse Galatasaray'ın çok iddalı bir takım kuracağı gün gibi aşikar. Ama takımın yıldızlara ihtiyacı olduğu kadar takım oyuncusuna da ihtiyacı var. Kadro derinliği bu açıdan çok önemli. Culio ve Pino benim gözümde kadroda yer alma şansı olan isimler. Pino'nun durumu biraz sallantıda ama ben kalacağını düşünüyorum. Bu 3 oyuncu ve ayrıca Kazım gibi bir oyuncuda mevcut hepsi için özellikle ilk etaptaki hazırlık kampı çok önemli. Culio dışındaki diğer 3 ismin kulüpteki gelecekleri buna bağlı. Ama tekrar söylüyorum ben Pino ve Culio'nun kalacağı kanaatindeyim.


6 yorum:

  1. Askerde koğuşta yapmış olduğun bu güzel yorumları burda görmek daha da güzel oldu AVCI...
    Şimdi gelelim son duruma;yeni sezon için Amrabat transferine camia olarak şüphesiz kesin gözü ile bakılıyor.Fakat Amrabatın gelişi demek gelen oranında yada bir kaç fazlası oranında gidecek demek.Benim tahmin ettiğim şekilde olursa Culio her durumda takıma dahil olur.Yeteneği, tecrübesi,tekniği,oyun zekası ile takıma çok büyük desteği olacaktır.Ki şuan hali hazırda olan orta saha ve takımla...Riera'nın iyi bir topçu olduğu kanısındayım ama takımda bir türlü isteneni veremedi çıtayı yükseltmesi için Fatih Hoca elinden geleni yaptı ama kredisini tüketti.Aydın için seninle aynı fikirde değilim Galatasaray'a faydası oldu mu?Evet oldu ama istenilen düzeyde değil bence gönderilmeli yada en azından sezonda oynayabilceği bir takıma kiralık verilmeli.Pino ise tamamen bir muamma eskisi gibi olması son sakatlığından sonra bence çok zor tamamen Fatih Hoca'nın iki dudağının arasından çıkacaklara bağlı bol bol dua et Pino:)Şampiyonlar liginde takımdan beklenen başarının elde edilmesi için mevcut kadronun yani kemik kadronun üzerine birkaç takviye yeterli olacaktır diye düşünüyorum.Rüya kadro ve başarılar çok uzakta değil sadece temiz bir kaç transfer yeter.

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için sağol kardeşim benim. Amrabat transferini bende çok istiyorum ama takım Kayserispor olunca illa bi kıllık çıkacağını düşünüyorum yani yatma olasılığıda var transferin bence. Culio zaten takımda alternatif olarak mevcut. Ama Pino'nun dediğin gibi bol bol dua etmesi gerekecek :) İskeletin üzerine gerçekten bitirici bir forvet şart oğlu şart. Bir stoper, bir kanat ve bana göre birde sol bek gerekiyor bu takıma. Dediğin gibi başarılar uzakta değil hatta her zamankinden daha da yakın kardeşim.

    YanıtlaSil
  3. aydında ısrar edilirse çok farklı bir stile sahip belki yıldızlığa bile oynayabilecek bir futbolcu kazanırız fikrindeyim.

    aydın çok farklı ama aynı zamanda mental olarak çok eksik onu kapattığı anda işler çok hızlı değişir belki şirinleri bile görebiliriz.

    küçük not: tüm altyapı arkadaşları, oynadığı futbolcular ve bazı teknik adamlar boşuna çok yetenekli demiyor bu adama

    YanıtlaSil
  4. Aydın'ın yeteneklerinden kimsenin şüphesi yok ama dediğin gibi mental açıdan eksiklerini bir türlü kapatamıyor. Birde geçen sene Hasan Şaş'ındı galiba bir açıklaması vardı her takıma antreman topçusuda lazımdır diye. Aydın bugüne kadar bu şekilde kaldı antremanlardaki performansı ile ama ilk kez bu sezon o performansına yakınını sahaya yansıtabildi. İmparator onda yine ısrar edecektir. Gelecek sezonda en azından bu sezonki kadar bir performans sergilerse Aydın'ı basamak atlamış sayarım.

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldin Mehmet :)

    Pino: Ben Pino'nun özel bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Bu sene Aydın'ın verdiği ve yeterli bulunan katkının kat kat fazlasını alabiliriz seneye ondan.
    Kazım: Halen daha şu takımda sağ açık olarak en yeterli isim o olmasına rağmen bu saatten sonra hiç bir şey yokmuş gibi gelip devam edemez. Seneye Kazım yok.
    Culio: Bu dörtlüden takımda kalmayı en çok hakedeni ve bence kalacak da.
    Stancu: Forvet rotasyonu için onu Sercan'a on kere tercih ederim ama yabancı kontenjanı yüzünden gönderilirse de şaşırmam.

    YanıtlaSil
  6. Hoşbulduk Hakan :)

    Pino'nun yeteneği konusunda benimde şüphem yok kalırsa rotasyonda faydalı olacağınıda düşünüyorum ama bence CL için oluşturulacak kadroda yer bulma ihtimali pek yok. Aynı şey Ordu'da çok iyi bir sezon geçiren Stancu içinde geçerli. Kazım'ın ise bu takımda yeri yok artık. Culio'yu ise izlemek için ise sabırsızlanıyorum ben.

    YanıtlaSil