31 Mayıs 2012 Perşembe

Stancu'ya Ordu Yolları Göründü Yine


Sezonu bitirdik artık tüm gözler transferde. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray çok iddialı bir kadro kurmak için çabalıyor. Chivu, Hamit gibi transferler artık neredeyse bitti. %100 olmasada %90 bitti. Birkaç gün önceki yazıda Stancu ile ilgili birkaç kelam etmiştik. Gelecek sezonun iddialı kadrosunda yer bulamayacağına dair.


Stancu kesinlikle kötü bir futbolcu değil. Galatasaray'a geldiğinde de sol açık oynaması yanlıştı ve bekleneni veremedi. Orduspor ise onun kendini toparlaması için bir şansı ve bu şansı bana göre çok iyi değerlendirdi Stancu. Stancu, Orduspor için yıldız statüsünde bir isimdir. Geçen sezonu şöyle bir değerlendirdiğimizde Orduspor'un bana göre daha yukarılarda yer alması gerekirdi ancak hücum yollarında yaşadıkları sıkıntı ligi ancak bu seviyelerde bitirmelerini sağladı.

34 haftalık periyotta  28 gol atıp, 34 gol yediler. İş savunmaya gelince gayet iyi durumdalar ancak hücuma gelince büyük sıkıntı yaşadıkları zaten bu istatistikten de anlaşılıyor. Bu 28 gollük koca sezonda ise Stancu'nun Orduspor'a katkısı tam 15 gol. 28 golün 15'inde Stancu'nun imzası var. 10 gol ve 5 asistlik bir performans sergiledi Rumen oyuncu. 

Orduspor'da takıma alışmış, şehre alışmış ve geçen sezon böylesine katkı sağlamış bir oyuncudan vazgeçmek istemiyor. Üstelik Galatasaray'ın da Stancu'yu gelecek sezon kadroda düşünmediği göz önüne alınırsa Orduspor onun bonservisini alarak gerçekten çok iyi bir iş başarmış olacak. Stancu, kaprisleri olan, vurdumduymaz, tembel bir adam değil. Aksine tam bir takım oyuncusu, çalışkan ve mücadeleyi seven bir isim. Orduspor için büyük bir kazanç olur bonservisi ile alınması. Galatasaray'ın da çok fazla zorluk çıkaracağını düşünmüyorum. Birkaç gün içerisinde sanırım bu transfer sonuçlanır. Birkaç tane iyi takviye ile birlikte de Stancu liderliğinde Orduspor çok daha iyi bir sezon geçirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder