26 Ağustos 2011 Cuma

Problem Sendemi Bizdemi Hiddink?


Kazakistan maçının kadrosu bugün açıklandı. Takip eden bilir Hiddink'in kadro seçimlerini çok eleştiririm. Çünkü mantıksızlığın sınırlarını zorluyor bazen. Allah aşkına Fenerbahçe'nin bilmem kaçıncı kalecisi Mert Günok'un Milli Takımda ne işi var. Kime yaranma derdindesinde böyle bir tercih yapabiliyorsun. Yokmu ligde formda bir yerli kaleci. Neyse bu geçmişte kaldı nasılsa ilerde bir daha yapacak aynısını o zaman eleştiririz. Oğuz Çetin'in ısrarı ile gerçekleştiğini zaten cümle alem biliyor böyle tercihlerin ama neyse. Konumuz bu değil.

Selçuk Şahin asıl konumuz. Türkiye Ligi için ortalama, Anadolu takımları için ideal ama Fenerbahçe için çok sıradan bir oyuncudur kendisi. Ama bilirsiniz çokta şansılıdır aynı zamanda. Leo Franco'nun ikramı ile 1.5 sezon aralıksız oynamıştır Fenerbahçe'de. Ondan öncesi rotasyon futbolcusudur. Bunun nedenide Maldonado ile başlayan, Josico ile devam edip Cristian ile nirvanaya ulaşan çapsız yabancı orta sahaların olmasıdır Fenerbahçe'de. Orta saha konusunda belkide altın çağını yaşayan, Nuri Şahin ve Hamit'in Real Madrid'e, Mehmet Ekici'nin Werder Bremen'e, Mehmet Topal'ın Valencia'ya transfer olduğu bir dönemdeyiz. Tabi bunun yanında Necip Uysal gibi bir yetenek var ki asla göz ardı edilmemeli. Ama Hiddink'e göre muhtemelen Selçuk bu isimlerin hepsinden daha iyi yoksa bu isimler dururken Selçuk'u oynatmanın mantığını bana kimse anlatamaz.

Nuri ve Selçuk bu takımın orta sahasındaki 2 banko isim. Mesele bu 2 ismin yanında oynayıp onları geriden destekleyecek, oyunun savunma yönünü hiç aksatmayacak ama hücumda da bu ikiliye destek verecek birisinin oynaması. Ama her nasılsa Selçuk'u ikiye katlayıp üçle çarpacak isimler gerek kadroda gerek ligde mevcut olsada her defasında Selçuk sadece kadroda değil banko 11'de de yer buluyor. Eminim Kazakistan maçında da 11'de kendine yer bulacaktır. Peki Valencia'daki ilk sezonun 31 maça çıkan ve performansı ile gerek Valencia taraftarlarının beğenisini kazanan hatta en iyi transfer oylamasında Soldado'nun arkasında 2. sırada seçilen bir Mehmet Topal'ın günahı nedir. Neden kadroya bile seçilmez? Galatasaray'da ve Milli Takımda oynadığı futbolla vazgeçilmez olan ama Hiddink geldi geleli Valencia'ya transfer olup futbolunu bir kademe daha ilerleten Mehmet Topal değil sağına soluna pas verip top kaptırmaktan başka bir meziyeti olmayan Selçuk bu Milli Takımda banko oynar. Selçuk'un savunma yönüde yeterli olmadığı için daha doğrusu arkasında sağlam bir oyuncu olmadığı için Nuri gibi bir yeteneği biz kullanamıyoruz. Böylesi bir acizlik olabilirmi? 

Şimdi mutlaka sen Hiddink'ten daha iyimi biliyorsun futbolu diyenler olabilir. Tamam benimde Hiddink'in futbol bilgisine inancım var ancak bu saçmalığı birde çıkıp anlatsa hiç fena olmaz. Mert Günok'lar, Selçuk Şahin'ler bunlar kime yaranma çabası Oğuz Çetin. Pardon dilim sürçtü Hiddink...

Problem sendemi bizdemi Hiddink bi zahmet anlatsan...

1 yorum:

  1. Merhaba Mehmet

    Nuri ve Hamit sakat bildiğin gibi.
    Mehmet Ekici ise zaten oynuyordu.

    Yani saydığın isimlerden sadece Mehmet Topal var Selçuk'un kestiği.

    Ben de olsam M.Topal'ı tercih ederim haklısın ama her hocanın kafadan bu şekilde tutmadığı adamlar oluyor, Hiddink'te daha en başından beri Mehmet'i tutmuyor maalesef.

    YanıtlaSil