21 Ağustos 2011 Pazar

Djokovic de Yenilirmiş


Sezonun son Grand Slam'i olan Amerika Açık öncesi oynanan son turnuva Cincinnati Masters'da Andy Murray finalde bu sezon oynadığı 58 müsabakanın 57'sinden korttan galibiyetle ayrılan Novak Djokovic mağlup ederek hem şampiyonluğa ulaştı hem de Djokovic'e dur diyen isim oldu. Final müsabakasının ilk setini 6-4 kazanan Murray ikinci sette 3-0 önde iken rakibinin sakatlığından dolayı çekilmesiyle müsabakayı kazandı.

Aslına bakarsanız bu mağlubiyet Djokovic için çok büyük bir kayıp değil. Zira kendisi bu sezon yapması gerekeni fazlasıyla yaptı ve sakatlığından dolayı maçtan çekildiğini düşünürsek 5 tane Masters serisi kazandığı bir sezonda bir Master seri finalinde kaybetmek o kadar mühim olmasa gerek. Ancak Murray için kazanılan bu şampiyonluk çok önemliydi.Murray bu sezon ikinci kez şampiyonluğa ulaştı ki diğer şampiyonluğu çok büyük önem ifade etmeyen Atp 250 serisinden Queen's Cup'ta gelmişti. Andy Murray 2005 yılında henüz 18 yaşındayken Bangkok'da Federer'in karşısında final oynarken tüm tenis kamuoyu birkaç yıl içerisinde onun Grand Slam kazanacağını ve çok geçmeden Murray'in 1 numaraya yükseleceğini tahmin ediyordu. Bu süre zarfına kadar 3 kez Grand Slam finali oynamasına rağmen hiçbirini kazanamayan Murray kendisinden beklenen patlamayı 6 sene boyunca gösteremedi. Oyun tekniği olarak Djokovic,Nadal ve Federer üçlüsünden çok eksiği olmayan Murray mental olarak bu üçlünün seviyesine bir türlü ulaşamayarak kendisinden çok şey bekleyen tenisseverleri üzdü.

Ama Murray Cincinnati'de kazandığı şampiyonluğun verdiği moral ile o beklenen patlamayı yapması çok yakın olabilir.Çünkü rakipleri arasındaki Nadal ve Federer Amerika Açık öncesi Montreal ve Cincinnati'de her ikisi birden çeyrek finalden ötesini göremedi.İkiside en formsuz dönemlerinden birini yaşıyor. Andy Murray'in en başarılı olduğu kortun da sert zemin olduğunu düşünürsek de Murray Djkovic'le birlikte Amerika'da mutlak iki favoriden biri olacaktır.Murray önündeki 2 haftalık süreci iyi değerlendirir iyi bir hazırlık yaparsa Amerika Açık'da yıllardır özlemini yaşadığı Grand Slam şampiyonluğuna ulaşabilir. Tabi Murray'in unutmaması gereken diğer bir hususta Grand Slam'lerin havası her zaman farklıdır ve ustalar (Nadal ve Federer) ustalıklarını burada göstermek isteyecektir.

Cincinnati için tebrikler, Amerika Açık için bol şanslar Andy...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder