12 Ağustos 2013 Pazartesi

Yine Kupa Yine Galatasaray


Kim ne derse desin özellikle kaybedenler ne derse desin hem derbi olmasından hemde işin ucunda kupa olmasından dolayı çok önemli maçtı. İki tarafıda kıyaslarsak yapılan hazırlık mücadeleleri ile daha hazır daha zinde olan taraf Galatasaray'dı. Galatasaray'ın süpriz değişikliklerle çıktığı bir maç oldu.

Kimse Chedjou'nun kesilipte Gökhan'ın 11 başlayacağını tahmin etmiyordu. Ancak Amrabat'ın hazırlık maçlarında ki performansı onu dün gece 11'e taşıyıp yeni transferin tribüne çıkmasını sağladı. 

Geçen sezondan farklı olarak 4-1-4-1 oynadık. Çift forvet oynamaya alışkın olan takım biraz sıkıntı yaşadı ilk yarım saatte ancak o dakikadan sonra tek kale bir maç oldu diyebilirim. Fenerbahçe'de ise Alper'in oynamayışı benim açımdan süprizdi. Ersun Yanal mutlaka şans verir 11'de diye düşünüyordum.

Terim'in bir Fenerbahçe maçı öncesi yaptığı süpriz tercih yine onu yanıltmadı. Gökhan Zan 120 dk boyunca çok iyi bir maç çıkardı. Ancak savunmada bir ismi övmek gerekiyorsa bu kesinlikle Hakan Balta olmalı. Taraftarın artık neredeyse sahada görmek istemediği isimlerden biri haline gelmişti. Ancak dün resmen bir dejavu yaşattı bize. Böyle oynasın canımı yesin derler ya aynen öyle. Hele ki golde ki ortası muazzamdı. Onun bu performansı bizi yabancı kontenjanında +1 avantajlı duruma getirir. 

Orta sahamızda Selçuk bana göre beklentilerin altında bir maç çıkardı dün. Hamit ise rezaletin sınırlarını zorladı. Arkadaş artık senden artı bişey beklemiyoruz sadece bildiğimiz standart Hamit performansını göster bize. İmparatorun onu kazanma çabaları bazılarını küstürmez umarım. Çünkü ona alternatif olacak isimler bir fırsat kolluyor. Zira ben dün Erman'ı beğendim bu takımın en önemli rotasyonlarından birisi olabilir. Melo ise dün beklediğimiz bildiğimiz Melo'ya yakındı. Geçen sezona göre takıma daha erken katılınca farkını hemen hissettirmeye başlıyor. Yani bu sezon koca bir ilk yarıyı çöpe atmayacağız demektir bu. Amrabat ise hazırlık maçlarının aksine yine saç baş yoldurdu diyebilirim. Aklı kıt Amrabat çıkıp yerine kafası çalışan Erman girince hücum varyasyonlarımız bile değişti. 

Sneijder ve Drogba için ise ayrı bir paragraf açmazsak olmaz. Sneijder dün hazırlık kampından kaldığı gibi devam etti. İyi bir maç çıkardı. Çok iyi bir maç çıkardı demiyorum çünkü Muslera ve Drogba'ya ayıp olur o zaman. Bu sene onun yılı olacaktır buna inanıyorum. Drogba ise gerçekten bu lige fazla. Onu birazcık durdurabilen Bruno Alves'ti o da gidince meydan tamamiyle ona kaldı. Eğer elinizde Drogba varsa zaten 1-0 öndesiniz demektir. Umarım tadı damağımızda kalmaz hiç değilse 1 sezon daha uzatır sözleşmesini. 

Muslera içinde birşeyler hatta tek bir şey söylemek istiyorum. 50 milyonda verseler satmayın. Mondragon'dan sonra yaşadığımız sendromu birde Muslera'dan sonra yaşamayalım. Bulamayız böylesini. Cansın Muslera can.

İmparator ile son sözü söyleyelim. Allah onu başımızdan eksik etmesin. O olduğu sürece başarı illa ki olacaktır ve hep daha fazlası gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder