5 Ağustos 2013 Pazartesi

Galatasaray 2013/2014


Artık hazırlık maçlarımız tamamlandı. Yeni sezona hazırmıyız dersek henüz değil. Ancak gerektiği anda reaksiyon verip maçın kaderini değiştirebildiğimizi Emirates Cup'da gördük. 

Savunmada sıkıntılar yaşanmıştı daha önce ancak bunda Dany'nin formsuzluğu ve Chedjou ile uyumsuzluğu başlıca nedendi. Melo'nun henüz hazır olmadığını da unutmamak gerekir. Ama Arsenal maçında gelecek sezonki ideal defans bloğu sahada olunca geride daha sağlam bir görüntü verdik. Semih-Chedjou ikilisi herkese daha çok güven vermiştir. Riera ise Hakan Balta gibi on tane eder kimse kusura bakmasın ama kader utansın ki yabancı sınırının en çok etkileyeceği isimlerin başında geliyor belki de Riera.

Orta sahamızda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum çünkü Melo hazır hale geldiğinde yine Türkiye'nin en iyi orta saha bloğu bizde olacak. Selçuk-Melo ikilisinde sıkıntı yok ancak sıkıntılı kısım Hamit. Geçen sezon özellikle ligin 2. yarısında ve CL maçlarında gayet iyi bir Hamit vardı. Bu sezona ise yine iyi başlayamayacak gibi. Hoca'nın Hamit ısrarını anlayabiliyorum ancak bu ısrarın sonunda onun arkasında bekleyen isimleri de küstürmemek gerekiyor. Özellikle de iyi bir sezon öncesi kampı geçiren Emre gibi. Emre bu sezon kilit bir rol oynayacaktır. Engin'de tam hazır değil 1-2 haftaya daha ihtiyacı var. Kazım ve Erman'ı da işin içine kattığımızda Hamit geçen sezon ki kadar rahat olamayacaktır. Hoca'nın da yeri geldiğinde tereddütsüz Hamit'i kesmesi gerekiyor. Zira hem Hamit'e mesaj hem de arkasında bekleyenler için bir fırsat olacak bu. Sneijder ve Amrabat'ta kampın yıldızlarından bence. Amrabat geçen sezondan daha iyi bir görüntü verdi. İmparatorun elini çok güçlendirecek bir durum bu. Sneijder ise allah korusun bir sakatlık olmazsa eğer sezonun yıldızlarından olacak. Sağlam bir Sneijder Galatasaray'ı sırtlar götürür. Çok umutluyum ondan. Çünkü hazırlık maçlarında da gördük ki futbola aç. Bitmediğini ıspatlamak istiyor herkese. 

Forvet hattı ise en güçlü olduğumu bölge. Burak ve Drogba'nın yeri garanti. Burak belki iyi bir kamp dönemi geçirmedi ama muhteşem bir Drogba geliyor. Umut ve Elmander alternatifleri ile çok iyi bir hücum hattına sahibiz. Elmander'in durumu henüz net değil ama bence kalacak gibi. Sneijder gibi Drogba'da sezon öncesi çok iyi sinyaller verdi ve bu sezona damga vuracaktır diye düşünüyorum. 

Kaleyi saymıyorum bile çünkü Muslera her geçen gün kalesinde büyüyor. Mondragon ve Taffarel varken ki güven var içimde onu kalede gördükçe. Muslera gibi bir kaleci ve Taffarel gibi bir antrenörün elinde ise çok iyi bir Eray yetişecek buna inancım tam. Hazırlık maçlarında çok iyi bir görüntü çizdi. Kupa maçları gerekirse Eray için heba edilmeli bence. Kupada ve eğer olursa ligde oynayacağı ortalama 10 maç ona çok şey katacaktır gelecek adına.

Sonuç olarak şampiyon kadro korundu ve üzerine Chedjou ve Erman ile takviye edildi. Ufak tefek sıkıntılar elbette var ve sezon içerisinde de sıkıntı yaşayabiliriz ama Drogba, Selçuk, Sneijder ve Muslera gibi maçın kaderini değiltirebilen oyuncularımız olduktan sonra şampiyonlukta bizden daha büyük bir favori daha yok. Tabi İmparator ayrı bir yerde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder