3 Ağustos 2013 Cumartesi

Emirates Cup 2013

Bir önceki hazırlık maçı olan Napoli maçından sonra bu maçta herkesin dikkati savunmanın üzerinde olacaktı. Gerçekten üst düzey hazırlık maçları yapıyoruz ki bu eksiklikleri görmemizdeki en büyük faktör. Zira zayıf takımlarla oynamış olsaydık savunmada ki bu zaafı farkedemeyebilir ve Süper Kupa maçı başta olmak üzere ligin ilk haftalarında büyük sıkıntılar yaşayabilirdik.

İmparator'un da dediği gibi Napoli, Porto ve Arsenal CL seviyesinde takımlar ve bu sene karşımızada çıkabilirler. Eksikleri görmek açısından bunlardan daha iyi rakip bulunamazdı.

En büyük süpriz Malaga maçından sonra Dany'nin yine 11'de oluşuydu. Terim onda ısrar ederek tekrar kazanmak istiyor. Bu ısrar belki Dany'i kazanmamızı sağlayacak ama sezon boyunca oynayacak olan Semih'in de artık kadroda olması gerekiyor. Chedjou ile birlikte oynamaları uyumları için şart artık.

Maçın ilk yarısı gerçekten vasat bir mücadele sergiledik. Göbekte Melo'nun savrukluğu Porto'nun akın akın gelmesini sağladı ilk yarıda. Dany'e de çok kızmayım diyorum ama yine de duramıyorum işte. İlk yarıda maç Porto ile bizim savunma arasında geçti nerdeyse ve zor durumda kaldı defans. Yani Dany'e çok suç bulmak istemiyorum işte ama olmuyor. 3 maçta 3 penaltı. Bu sefer eksik bırakmadı allahtan takımı. Muslera'nın bu sezon kariyer sezonu olacak gibi hissediyorum çok formda. 

İkinci yarıda ise bambaşka bir takım vardı. İmparatorun motivasyonu mu desem fırçası mı desem bilmem ama işe yaramış. Dany'nin ismini neredeyse duymadık bile o derece iyiydik. Amrabat gerek ilk yarıda gerekse ikinci yarıda topu ileri taşımada en iyi isimdi. Hazırlık maçları onun açısından gerçekten çok verimli geçiyor. İlk 11'de olmayacak ama 11'de olanlar için büyük bir tehdit olacak.

Sneijder en vasat hazırlık maçını çıkardı. Kötü demiyorum vasattı diğer maçlara göre. Drogba ise her zamanki gibi fark yaratan isimdi. Onunla hiç değilse 1 sezon daha sözleşme uzatsalar çok iyi olacak. Yoksa bu 1.5 sezon taraftara yetmeyecek Drogba'ya doymak için.

Maçı kazanmak elbette güzel ama artık savunmaya Semih'i monte etmek gerekiyor. İmparator bugün zaten neredeyse 70. dk'ya kadar oyuncu değiştirmeyerek ideal takımı kullanıyor. Bir tek Semih eksik o da Dany'i kazanma çabasına şimdilik yedekte. Arsenal maçında inşallah onu da görürüz sahada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder