23 Ekim 2011 Pazar

Yaratıcılığa En İyi Çözüm / Marvin Martin


Fransa'nın son 2-3 yıldır en çok dikkat çeken oyuncularındandır Marvin Martin. Ünal Aysal başkan seçildiğinde kulislerde Drogba ile birlikte adı çok geçmişti. Alınmasını en çok istediğim oyunculardandı sezon başında ismi geçenlerden. Gerçekten ilgilenildimi bilmiyorum ama eğer almayı düşünüyorsak ancak Sochaux'dan alabiliriz. Çünkü gideceği takım en büyüklerden birisi olabilir.

Birkaç birşeyler söyleyelim Marvin Martin ile ilgili. 1988 doğumlu henüz 23 yaşında. 3 sezonda 100'den fazla maça çıktı  Sochaux ile birlikte. Yeni İniesta diyorlar onun için. Fransa U-21'de 10 maçta 1 gol ve Fransa A Milli'de ise 2 maçta 2 gol 1 asisti var. İzleyenler hatırlar Ukrayna maçında sonradan oyuna girip 2 gol 1 asist yapmıştı. A Milli Takımda sürekli oynama açısından en büyük dezavantajı önünde Nasri gibi bir yıldızın olması. 

Sezon başında gerçekten iddialı bir takım kurduk. Her mevkide çok önemli oyuncularımız var özelliklede orta sahamız bu sene çağ atladı ancak sezon başından beri oynadığımız maçlarda en büyük eksikliğimiz takımı ileri taşıyabilecek, oyunun sıkıştığı anlarda oyuna etki edebilecek bir oyuncumuzun olmamasıydı. Engin bu işi şu ana kadar gayet iyi bir şekilde yürüttü ancak onun yokluğunda Antalyaspor gibi kapanan bir takıma karşı ne kadar zorlandığımız ortada. Deplasmanlarda da bunu sık sık yaşayacağımız düşünüldüğünde çözüm bulması gereken en önemli sıkıntımız şu anda bu. Marvin Martin bu eksikliği giderebilecek çapta bir oyuncu. Asıl mevkisi 10 numara tabir ettiğimiz forvet arkası ama orta sahanın ortasında da sağ açık ve sol açıktada oynayabiliyor. Tekniği gerçekten çok üst düzeyde çok rahat adam geçebilen, öldürücü ara paslar atabilen ve en önemlisi de çok istikrarlı bir oyuncu. Hatta takım oyuncusu. Gol sayısı az gözükebilir ama asistleri hiçte azımsanmayacak sayıda. Çünkü klasik bir 10 numara değil çalışkan bir oyuncu. Oyunun sıkıştığı anlarda gerek adam eksiltmesi gerekse atacağı paslar ile maçın kaderini değiştirebilecek bir isim, oyun zekası üst düzey biri. Ayrıca ondan bahsederken gücünden ve dayanıklılığından da bahsetmemek olmaz. Sürekli mücadele içinde olması ile sık sık faule maruz kalıyor ancak sakatlanmıyor. Tabi Türkiye'de kasapların bol olduğunu unutmamak lazım ama maç sayılarına baktığımızda sezonda kupa maçları, milli maçlar ile birlikte ortalama 40 maça çıkıyor. Üst düzey bir takımda Avrupa maçları falanda eklendiğinde sezon boyunca 50 maçı rahatlıkla kaldırabilecek kapasitede bir isim. Zira geçen sezon ligde yaptığı 18 asist ile takımının UEFA Avrupa Ligine kalmasında en büyük pay onundur.


Ayrıca takımına çok bağlı olduğunuda unutmadan söyleyelim. Sezon başında Lyon, Arsenal ve Galatasaray ile adı geçti. Ama o ücretinde iyileştirme yapılmasını ve sözleşme uzatmak istediğini söyleyerek kontratını 2015'e kadar uzattı. Piyasa değeri 8 milyon Euro civarında. Kesin alacağız ya da transferi bitmek üzere diye yazmadım bu yazıyı onuda belirteyim. Benim gözümde takımın en büyük eksikliği olan yaratıcı oyuncu eksikliğini kapatabilecek yegane oyunculardan birisi olarak gördüğüm için yazdım. Zira dediğim gibi Martin'i Sochaux'da iken alamazsak 30'undan önce bir daha alamayız bunuda belirtelim.

Umarım onu Galatasaray forması ile seyrederiz. Ünal Aysal'ın yıldız oyuncu alacağını düşünüyorum ama yıldız oyuncu kadar böylesi potansiyeli yüksek genç yabancılarla da ilgilenmeleri gerek bence. Zaten 1-2 seneye kalmaz Marvin Martin'de o yıldızların arasında yerini alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder