24 Temmuz 2013 Çarşamba

Tolga Büyük Transfer


Uzun süredir beklenen transfer sonunda gerçekleşti. Tolga artık Beşiktaş'ta. Trabzonsporlular için zor bir ayrılık yine. Zira son yıllarda ellerindeki kaliteli yerlileri bir bir kaybettiler ve son halka Tolga. Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışına girdikleri iskelet kadrodan geriye Onur ve Giray kaldı neredeyse. Tolga ve Onur gibi iki üst düzey kaleci gerçekten büyük lüks ancak bir o kadarda büyük bir şanstı. Çünkü Tolga sakatlandığında Onur gibi bir kaleci varken asla sıkıntı yaşamazsınız. Zira aynı durumda Onur sakatlandığında Tolga için geçerli ki bu durumu Trabzonspor yaşadı.

Tolga aslında bu işi geç öğrenenlerden. İlk dönemlerini hatırlayın çok fazla yabancı kaleci denedi Trabzonspor ve gerçekten bunlar kalitesiz yabancılardı. Çünkü Tolga o dönem gerçekten güven vermeyen ne yapacağı belli olmayan bir kaleciydi. Ne zaman ki Trabzonspor'un başına Şenol Güneş geçti Tolga o zaman neredeyse evrim geçirdi. Deyim yerindeyse kaleciliği öğretti Şenol Hoca ona. Tolga'nın bu gelişiminde Şenol Hoca'nın payı asla yadsınamaz.

Yerli oyuncu fiyatlarının tavan yaptığı dönemde Tolga Zengin gibi Türkiye'nin en iyi kalecilerinden biri için ödenen bonservis fazlasıyla cüzzi. Alacağı ücret ise gerçekten enteresan yıllık sadece 1.2 milyon avro alacak. Tolga gibi bir kaleci için bu rakamlar bedavadır resmen. 

Gerek karakteri, gerekse futbol anlayışı olarak hem Beşiktaş'a hemde Cenk'e büyük katkı sağlayacaktır. Onun Beşiktaş'a transferi Trabzonspor'da Onur'un da önünün açacaktır. 

Beşiktaş gerek mali şartlar ve gerekse yerli rotasyonu düşünüldüğünde gerçekten büyük transfer yaptı. Kalende Tolga ve Cenk varsa gözün arkada kalmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder