22 Temmuz 2013 Pazartesi

Galatasaray 3-3 Malaga

                                    

Sezon başı hazırlık kampının şu ana kadar ki en önemli maçını oynadık Malaga ile. Slovenya kampından önce eksikleri daha iyi görmek için Malaga ideal bir rakipti. Kadroya baktığımızda ideale yakındı. 4 isim eksikti as kadrodan. İlk yarıdaki ideale yakın kadro fena değildi. Savunmadaki hatalar maçın berabere bitmesini sağladı diyebiliriz. 

Takımı bölüm bölüm incelemek en doğrusu olacak.


Muslera'nın takıma yeni katılması nedeniyle maça Eray işe başladık. 10 yıldır takımda olan Aykut'a göre en büyük artısı yan toplara çıkması bir kere. Aykut'u kesseniz kornerden gelen topa çıkmaz. İyi bir maç çıkardı bence Eray. Yediği gollerde hatası olmadığı gibi iyi kurtarışlarda yaptı. Sezon içerisinde Türkiye Kupası maçlarında banko oynatılmalı. Aykut'tan bu saatten sonra birşey elde edemeyeceğimiz açık abari Eray'ı kazanalım.

Defans hattı geçen sezon olduğu gibi yine sıkıntı yaşayacağımız yer gibi duruyor. Chedjou'nun transferinden sonra görünürde eksik kapatıldı ancak bu seferde uyum sorunu var. Dany iyi futbolcu tamam ama her an takımı yakacak kapasiteye sahip. Sezon içinde harika maçlarda çıkardı ama bugünkü gibi hatalarda yaptı. O yüzden her zaman alternatif olarak kalmalı. Semih-Chedjou sezonun bankosu. Geçen sene Fransa'da yılın defansı seçilmiş bir Chedjou uyum sorununu aşınca takıma büyük katkı sağlayacağı gibi gelişimine devam eden Semih'e de katkısı büyük olacaktır. Semih'in yanında böyle bir tecrübeye ihtiyacı olduğunu geçen sene CL maçlarında gördük. Alternatif olarak Gökhan ve eğer kalırsa Ceyhun'da bu bölgede değerlendirilebilir. Eboue'nin yeri garanti o bölgede sıkıntı yok. Sabri ve yeri geldiğinde Hamit'te burada görev alabilir. Sol bek transferi olmayacak gibi. Zira Riera bügünde performansı ile gerek yok dedi ama CL'de üst noktalarda iyi bir sol beke ihtiyaç duyuluyor. Ne Hakan ne de Riera o seviyelerde beklentiyi karşılayamıyor. Ha Carlinhos transfer olsa o karşılarmıydı bence muamma. Riera'yı gönderemiyorsan sol bek transferi büyük maliyet getirir takıma. Zaten Riera'nın aldığı ortada bide sol bek iyice maliyet artacak. O yüzden bu mevki şimdilik idare eder durumda.

Orta saha ise bana göre en güçlü olduğumuz nokta. Melo-Selçuk ikilisi zaten ligin en iyileri. Sonunda Melo'nun bonservisinin alınması ilerleyen yıllarda da göbeği sağlama aldı. Bu iki isme alternatif Engin ve Yekta. Özellikle Engin harika geçirdiği ilk sezonun ardından geçen sezonu resmen çöpe atmıştı. Ama İmparator yine de onun takımda kalmasını istedi. Engin'de bunun karşılığını verecek gibi. Bugün gerçekten bildiğimiz Engin'e yakın oynadı. Engin'e sezon içinde çok ihtiyaç duyacaktır takım. Amrabat'ta geçen sezona göre daha iyi olacak gibi görünüyor ancak yabancı kontenjanı onu Engin ve Emre'nin gerisine bile düşünebilir ligde. Kazım ise bugün golünü attı ama onun dışında hiçbir katkısı yoktu takıma. Hamit ise belli standardı olan bir oyuncu ve bana göre İmparator ondan vazgeçmez ve vazgeçmemeli. Sneijder ise gerçekten harika bir kamp geçiriyor. Transferinden sonra da dedik yarım sezon alışma ve maç eksiğini kapatmaya yeter gelecek sezon bomba gibi olur diye. Bütün hazırlık maçlarında gol attı ve hepside birbirinden güzel. Kampı taip eden her gazeteci aynı şeyi söylüyor kampın yıldızı Sneijder diye. Sneijder bu takımı farklı seviyelere taşıyabilecek bir yıldız ve çok istekli. Kendine güveniyor yürekten oynuyor. Çünkü Avrupa'ya bitmediğini ıspatlamak istiyor. Sezonun yıldızlarından olacaktır. Allah sakatlıktan korusun. 

Hücum hattımız gerek ig gerekse Avrupa için yeterli. Drogba yaşına göre çok güçlü ve iyi durumda. Abartısız üst düzeyde en az 3 sezon daha oynar. Kampında en çok çalışanlarından olduğu sürekli dile getiriliyor. Burak deseniz artık golcülükte seviye alamış durumda. Bu sezon onun için ayrıca önemli. Geçen sezon ki performansını sahaya yanıtabirse çok büyük bir transfer yapması muhtemel. Çünkü Burak tarzı golcü Avrupa'da az bulunur. Takımda böylesi yerli bir golcünün bulunması büyük şans. Umut'ta geçen sene ki gibi büyük bir koz İmparator'un elinde. Çünkü her bulduğu şansı olumlu değerlendirebilen bir isim. Gol atamasa bile hücum presinde en büyük koz olacak. Elmander'in ise işi zor. Gerçekten çok faydalı her oynadığı maçta katkı alabileceğimiz bir oyuncu ama maalesef yabancı kontenjanı onun takımdaki geleceğini bitirme noktasına getirdi. Yollar ayrılmasa bile tribünde sezonu geçirecek gibi.

Takım genel anlamda iyi durumda ancak savunma da yapılan bireysel hatalara mutlaka çözüm bulunmak zorunda. Yoksa Süper Kupa maçında büyük sıkıntı yaşanır. Bu saatten sonra yabancı transfer olur mu bilmem ancak mutlaka yerli rotasyonu güçlendirilmeli. Gökhan, Engin, Yekta, Umut ve belki birazda Emre. Diğer yerlilerden yeterli katkıyı alabileceğimizde pek ihtimal vermiyorum. Gurbetçilerin transferi mutlaka bitirilmeli. Yoksa sezon içerisinde büyük sıkıntılar yaşanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder