20 Temmuz 2013 Cumartesi

Melo Sonunda Bonservisi İle Galatasaray'da



Gerek takım için gerekse taraftar için bu transfer dönemininde olmazsa olmaz ismi Felipe Melo'ydu. İlk sezonundaki muhteşem performansından sonra geçen sezon bonservisi alınması herkesin beklentisiydi ama gerek Melo ve menejerinin yüzünden gerekse yönetimin işi ağırdan alması bizim için koskocaman bir ilk yarıya mal olmuştu. Aynı hatayı bu sezonda yapmak üzereydik nerdeyse çünkü İngiltere kampı bitti ve önümüzde sadece Slovenya kampı var ama allahtan Melo o kampa yetişti.

Yapılan yorumlara bakıyorumda her transfer döneminde olduğu gibi herkes muhasebeci olmuş Melo'nun yıllık ücretini hesaplıyor yok şöyle fazla olmuş böyle olsa iyiymiş. Melo'nun bölgesi takımdaki en kritik bölge. Geçen sene sezon başı kampını kaçırdığı için ilk yarıda ne sıkıntılar çektik ortada. Yekta ile bu sıkıntıyı çözmeye çalıştık ama Melo olmayınca orta saha daha sıradanlaşıyor. Aynı etkiyi, aynı baskıyı kuramıyorsunuz rakip karşısında. 

Fatih Hoca normalde takımın çıkarları için ücret konusuna sık sık müdehale eder ama söz konusu takımın bel kemiği olunca bence o da bu konuda fedakarlık yapılmasını istedi. Birde şöyle bir durum var eğer Melo'nun bonservisi için 3,75 milyon Avro değilde 6,5 milyon Avro verilipte Melo yine yıllık 2.5'ta kalsa inanın kimsenin gıkı çıkmazdı. Şimdi Melo'nun ücreti artınca herkes aoowwww fazla olmuş. Arkadaş iki sezondur sportif başarıdan çok iyi paralar kazandı bu kulüp ve daha da kazanmak istiyorsa bu tarz adamlar için paraya kıyacaksın. Zaten Melo'nun yerine kimi getirirsen getir bu kalitede emin ol Melo'dan daha maliyetli olur sana.

O yüzen hesabı kitabı bırak Melo'yu izlemeye devam et. Haa bu arada Melo gelecek sezon Efsane Kaptan Bülent'in 3 numaralı formasını giyecek. Sneijder 10 numaraya kayacak. Drogba'da istediği 11 numaralı formayı alırsa daha bi güzel olacak gibi. Hoşgeldin Pitbull.

1 yorum:

  1. MElo iyi güzel de yapilmis olan 3 senelik anlasmanin hersenesinde meloya ayni paranin ödenmesine karsiyim. Evet melo Galatasaray icin önemli bir oyuncu mevkisi kritik ama gecen sene gördük adam fiziksel olarak güclü olmadiginda cok aksiyor hatta gücsüz oldugu zamanlar yekta gözümüze daha iyi göründü. Demek istedigim su bu adam 30 yasinda fiziksel olarak düsüse geciyor artik bu sene de tamam ayni oyununu oynar ama elecek sene ve ondan sonra düsücek fiziksel olarak doganin kanunu :) ve bekleneni bu senenin ilk yarisinda oldugu gibi karsilayamayacak o zaman da riera da oldugu gibi satacak yer aricayacagiz ama bu maasla elimiz de kalicak.

    YanıtlaSil