25 Ocak 2013 Cuma

Sneijder'den Sonra Galatasaray


Uzun zamandır blog ile ilgilenmiyorduk. Biraz geri çekilip takibe geçtik sadece. Ama Sneijder geldi madem bir iki kelam edelim dedik kendimizce.


Sneijder'in parasına, bonservisine falan girmeye gerek yok. Mühim olan bu saatten sonra yapacağı katkı. Bekleneni yapsın isterse 30 milyon alsın. Nasılsa karşılığı fazlasıyla gelir bunun.

Geçen sezonda söyledik, bu sezonda takımda ki en büyük eksiklik yaratıcı bir futbolcunun olmayışı diye. Hatta askere gitmeden önce yazdığım son yazılardan birisinde Misimovic tam da bu takımın adamı demiştim çünkü yapacağı bir hareketle maçı size getirecek adam eksikti takımda. Bazı oyuncuların beklenenden de üstün performansı geçen sezonu şampiyon tamamlamamızı sağladı. Aslında bu yaratıcı oyuncu eksikliğinden dolayı takımın oynadığı 4-4-2 tam da kadrodaki oyunculara göreydi ki neticesinde şampiyonluk geldi. 

Ancak gel gelelim bu sezon ki transferlerde sonra artık 4-4-2'den dönüş yapmak farz oldu. Büyük umutlarla alınan Amrabat'tan koca bir devre katkı sağlayamadık. Keza Hamit'ten de pek fazla bekleneni alamadık. Yeni transferler 4-4-2'yle iş yapacak isimler değiller. 

Ama şimdi Sneijder geldikten sonra artık İmparator'un geçen sezonun ilk başlarında uygulamak isteyipte uygulayamadığı sisteme döneceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Takımda bir 10 numara olmayınca Terim mecburen sistem değiştirmek zorunda kalmıştı.

Feldkamp'ın çok güzel bir sözü var; "Sistemleri sayılardan ibaret sananlar gitsin süpürge satsın" çok anlamlı çok manidar bir söz. Geçen gün tv'de izledim. İmparator için 4-1-4-1 ya da 4-2-3-1 olmuş farketmez o her türlü oynatır nasılsa diye. Öyle ha dediklerinde olmuyor işte bu işler. Dedikleri gibi olsaydı bu işler geçen sezon başında İmparator sistemden değişikliğine gidip 4-4-2'ye dönmezdi. 

Olması muhtemel sistem 4-1-4-1, 4-2-3-1 ya da 4-3-1-2. Hangisi olur bilemem ama mesele Sneijder'den faydalanma olunca İmparatorun bunu başaracağından şüphem yok. Ama ona gerekli ortamı sağlayarak. Mourinho gibi bir isim bile sistemi onun etrafında kurdu. Terim'in de ona sahada gereken özgürlüğü vereceğini tahmin ediyorum. Sistemin onun etrafında şekilleneceğini düşünüyorum. Zira bu yavaş yavaş olacak çünkü onun takıma girmesi 2-3 haftayı bulacak. 


2-3 sene önce Sneijder bu takıma transfer olduğunda söyleyeceğim ilk söz yerliler bu adamı burda barındırmaz yer olurdu. Zira bunun örneklerini yaşadık Elano'da, Kewell'da. Ama Terim'in olduğu bir ortamda onun sözünün üzerine söz söyleyecek, takımı bölecek işler yapacak futbolcu barınamaz. O yüzden kafam çok rahat. Sneijder'in da kafasının rahat olacağı bir ortam olacaktır kulüpte. Haa saha dışında yıpratılmaz mı kesinlikle yıpratılır. Özellikle eşinden dolayı. Ama taraftarın yapacağı sahip çıkmaktır. 


Bir Hagi olur mu bilinmez ama benim en büyük dileğim bir Hagi değil 5-10 yıl sonra Hagi gibi anılması. Bir Sneijder vardı denilmesi. Hayranlıkla anlatılması. Hadi be Sneijder göster bize bunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder