19 Temmuz 2012 Perşembe

Galatasaray Aşığı / Nordin Amrabat Galatasaray'da


Kayserispor yerine PSV formalı resminin siteye konulması gayet güzel olmuş, anlamlı olmuş. Bir kere yılın transferi falan değil ama çok iyi bir transfer. Feragat ettiği ücretti falandı filandı derken toplam maliyet 8.5 milyon euro. Bu kadar edermi derseniz benim yorumum etmez. Ama İmparator bir oyuncuda bu kadar istekliyse, mutlaka takımda görmek istiyorum diyorsa, bir çok oyuncuda maliyetinin yüksekliği yüzünden yönetime müdehalelerde bulunurken Amrabat'ta bu kadar ısrar ediyorsa vardır bir bildiği. Hem Terim'e hem de Amrabat'a güvenmek şart.


Bu transferi önemli hale getiren sadece Amrabat'ın yeteneği değil İmparatorun onu çok istemesi ve Amrabat'ın Galatasaray'da oynamak için herşeyi göze almış olması. Takımının en önemli oyuncusu iken kadro dışı kalmayı bile göze aldı. Transferi için en az Galatasaray kadar uğraştığına eminim. Galatasaray'da oynamaya bu kadar istekli bir futbolcunun başarılı olacağını düşünmek kadar doğal birşey yok. 

Benim gibi FM hastalarının Amrabat'ı keşfi Kayserispor döneminden öncesine dayanır. FM 2008'in en iyi yeteneklerinden birisiydi. Sözleşmesi bittiğinde onu transfer etmek çok zordu. Ama alıp doğru sistemde oynattığınızda kesinlikle takımınızın yıldızı olurdu. Birkaç kes PSV maçlarınıda izlememe sebep olmuştu o dönemde. Tabi Amrabat kadar Afellay'ın etkisi vardı maçları izlememe. Tabi Afellay'ın Amrabat'tan 1 gömlek daha üstün olduğunuda unutmamak lazım.

Kayserispor'a transferi gerçekten bir süprizdi. O an çok şaşırmıştım bu transferi duyunca. Zaten Türkiye Ligi'nde ki bekleride düşününce Amrabat'ın o beklenen performansı sergilememesi için hiç bir sebep yoktu. Ama Amrabat sadece Anadolu takımlarına karşı değil 4 büyüklere karşı oynadığı maçlarda da bekleri perişan etti. İlk geldiği sezon bir Fenerbahçe maçı vardı mesela. Eğer Fenerbahçe o maçta golü erken bulmasaydı Amrabat'ın Santos'u nasıl hallaç pamuğu gibi attığı ve Kayserispor'un galibiyeti konuşulurdu. Perişan etmişti o maçta Santos'u. Yine aynı sezon Trabzonspor maçında Serkan Balcı'ya neredeyse 2-3 düğüm atmıştı. Çalım manyağı yapmıştı resmen. 

İnanılmaz inatçı bir oyuncu. 2 kere denese çalımı atamasa mutlaka 3. defa çalımı dener. Hızı ve tekniği çok üst düzeyde. Ama bana göre en önemli artılarından biriside muazzam bir gücü var. İkili mücadelelerde bu ligde onu kolay kolay yıkabilecek bir bek yok. Galatasaray'ın bu sezonki hücumcularına dikkat ettiğimizde; Amrabat, Burak, Umut, Elmander ligde bir çok defans oyuncusuna güçleri ile üstünlük kurabilecek isimler. Aynı zamanda gerek Amrabat gerekse Burak çok hızlı hücum oyuncuları. Bilmiyorum ne kadar doğru ama bugün Heerenveen Başkanı Galatasaray ile Assaidi konusunda anlaştıklarını açıkladı. Amrabat transferinden sonra bana göre bu transfer gerçekleşmez. Gereksiz olur bu saatten sonra. Ama bahsedilen isim Nene olursa kanatlarda Amrabat ile ikisi gerçekten çok büyük fark yaratırlar. 

Amrabat'ın en büyük eksikliği bana göre skora çok fazla katkı yapamaması. Kariyerine baktığımız zaman en uçta oynadığı dönemler olan bir Venlo bir de Almere City zamanlarında skora ciddi katkısı olmuş. Bunun dışında daha çok sol açıkta forma giydiği için işin asist kısmı ile ilgilenen bir futbolcu görünümünde. Ama benim tahminim Terim ondan skora katkı yapmasını isteyecektir. Gizli forvet olarak her pozisyonun içerisinde yer alması, pozisyonlara girmesini isteyecektir.


Ligi tanıması, tekniği, hızı, gücü ve benim için en önemlisi Galatasaray aşkıyla Amrabat gerçekten büyük fayda sağlayacaktır kulübe. Kariyerinin zirvesine umarım Galatasaray'da çıkar ve çok sevdiği takımında büyük başarılar elde eder. Hoşgeldin Amrabat...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder