13 Temmuz 2012 Cuma

Vee Nihayet Hamit Altıntop Galatasaray'da


Ve sonunda Hamit Altıntop Galatasaray'da. Yıllardır beklenen bir transferdi bu. Sadece Galatasaray olarak söylemiyorum tüm Türkiye için. Her transfer sezonunun en önemli haberiydi Hamit. Ama her zaman hedefleri vardı ve her seferinde de üzerin koyarak ilerledi. Schalke'de oynarken transfer edilmek istendiğinde hedeflerim var dedi gelmedi ve Bayern Münih'e transfer oldu. Yine transfer edilmek istendi hedeflerim var dedi ve Real Madrid'e transfer oldu. 

Hep daha fazlasını isteyen elindeki ile yetinmeyen bir isim Hamit. Fatih Hoca ile bu kadar iyi anlaşmasının nedeni de, fikirlerinin ve hedeflerinin uyuşmasında futbolunun yanı sıra her zaman başarıya aç olması ve daha iyiyi istemesi.

Yabancı sayısının her sene biraz daha düşecek olması nedeniyle muazzam bir transfer Hamit. Yabancı statüsünü hiç işin içine karıştırmasak bile çok ama çok iyi bir transfer Hamit. Her zaman Ümit Davala'ya benzetmişimdir onu. Çünkü her yerde oynatabilirsiniz. Orta sahanın sağında görev alacak muhtemelen. Ama Eboue Afrika Kupası'na gider koyarsın Hamit'i defansın sağına, önüne geçen sezonun yıldızı Engin'i arkalı önlü çok iyi oynarlar. Selçuk ve Melo'dan biri cezalı olur, allah korusun sakat olur koyarsın orta sahanın göbeğine yine hiç sırıtmaz en iyisini verir.

Yerli olması, böylesine değişik mevkilerde oynayabilir olması ve özellikle Şampiyonlar Ligi tecrübesi ile Galatasaray'a çok şey katacaktır. Sadece bunlarda değil. Hamit liderdir. Sahada arkadaşlarının ne yapması gerektiğini anlatır yönlendirir. Bu yönü ile genç futbolcularada büyük katkısı olacaktır. Ve en beğendiğim özelliklerinden birisi de her zaman takımını düşünmesidir. Eğer takım arkadaşları kötü oynuyorsa onları eleştirmekten çekinmez. Haberi muhtemelen herkes hatırlıyordur.

Basketbolda bir söz vardır "oyun kurucun kadar konuşursun" diye. Futbolda da bu söz özellikle Barcelona'nın total futbolundan sonra "orta sahan kadar konuşursun" oldu. Galatasaray'ın şu anki orta sahasına bakınca bir kaç yıl önce ne hallerde olduğumuzu daha da iyi anlıyor insan. Nerde Ayhan, Barışi Mustafa Sarp, nerde Melo, Selçuk ve Hamit. Şampiyonlar Ligi için bile gayet yeterli bir orta sahası var artık Galatasaray'ın.

Ödenen miktar ise bonservis olarak 2 milyon euro. Kendisininde 3.2 milyon alacağı konuşuluyor. Yarın resmi açıklamadan sonra kesin rakamlar ortaya çıkacaktır zaten. Ama bu paralarda çok abartılı değil. Hamit'te zaten aldığı paranın karşılığını fazlasıyla verecektir.

2007 yılında bu sene formasını aldık seneye kendisini alacağız demişti rahmetli Özhan Başkan. O dönem çok dalga geçilmişti kendisi ile. Ama gecikmeli de olsa kariyerinin en verimli çağlarında Hamit Galatasaray'a transfer oldu. Bu transfer ile Canaydın'ın en büyük hayallerinden biriside gerçeklemiş oldu. Rahat uyu Büyük Başkan, Hamit artık Galatasaray'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder