24 Haziran 2012 Pazar

Olimpiyat Stadına Git Beşiktaş


Son dönemde gündemi en çok meşgul eden konu Beşiktaş'ın TT Arena'da oynama isteği. Yıllarca Galatasaray'ın gündemine gelirdi hep bu stad konusu şimdi ise Beşiktaş'ın gündeminde.

Peki Galatasaray zamanında Ali Sami Yen Stadı'nı terkedip Olimpiyat Stadına gitmesine rağmen stadını yapamamasının sebebi neydi. Cevap belli "para yoktu". Şimdi Beşiktaş içinde bu durum geçerli. Beşiktaş bu kadar borcun içinde, futbolculardan alacaklarını düşürmelerini isterken stad yapabileceğinimi sanıyor. Zaten gündeme her sene geliyor yaz aylarında Beşiktaş stad yapacak diye. Keşke yapsalar stadları modernleşse ama yapacak durumları yok. 

Durum buyken TT Arena'da oynamak istiyoruz stad yapacağız demeleri saçma. Hem stad yapacaksanız oynayacağınız yer TT Arena değil Olimipyat Stadıdır. Galatasaray nasıl zamanında Olimipyat Stadına gitmek istemeyip İnönü'de maçlarını oynamak istemiş ve Beşiktaş izin vermemişse şimdi de Galatasaray'ın bunu istememesi gayet doğaldır.

Beşiktaş'ın izin vermediği 2003-2004 sezonun Galatasaray Olimpiyat Stadı'nda geçirmiş, yaklaşık 40000'e yakın kombine sattığı sezonda maçlarını 500-600 kişiye oynamış ve tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşamıştı. 

Bir kere şunu idrak etmek gerekir Türkiye'de bütün stadlar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nündür. TOKİ'nin yaptığı TT Arena Stadı, Fenerbahçe'nin kendi imkanları ile yaptığı Şükrü Saraçoğlu, Beşiktaş İnönü Stadı vs vs hepsi dahil buna. İnsanlar bunu bilmeden Galatasaray'ın değil diyor TT Arena'ya. İyi de hiç bir stad kulüplerin değil ki! 

İşte ispatı; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki Tesisler bölümünden bakabilirler.







Gördüğünüz gibi stadlar kulüplerin değil. Sadece kullanım hakları kulüplerdedir. TT Arena'da aynı şekildedir. Yani bazı kafası basmayan arkadaşların dediği gibi; "stadınızı devlet yaptı size düşmez karar vermek" diye bişey yok yani. TT Arena'nın üst kullanım hakkın Galatasaray'dadır. İsterse Beşiktaş'ın oynamasına izin verir, isterse vermez. Kimsede birşey diyemez. Başbakan olaya el attı diyorlar. Gücünü kullanır aracı olur o da Galatasaray izin versin diye. Çünkü dediğim gibi kullanım hakkı Galatasaray'dadır ve nasıl isterse öyle kullanır. Beşiktaş'a izin vermedikten sonra kimsede kalkıpta birşey söyleme hakkına sahip değildir.

Eğer Galatasaray taraftarının bir söz hakkı varsa, yönetimde bunu dikkate alacaksa Galatasaray taraftarının tavrıda cevabıda bellidir:

Ne halin varsa gör, Olimpiyat'a git Beşiktaş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder