12 Haziran 2012 Salı

Umut Bulut Galatasaray'da


Yeni sezon transferleri arka arkaya gelmeye başladı. Bazıları her ne kadar eleştirsede yönetimi aceleci davranmamak gerek. Dany'de Umut'da gerçekten çok iyi transferler. 1 yıl kiralık ve satın alma opsiyonu ile kiralandı Umut.


Herkesin bildiği bir oyuncu Umut. Ama Türkiye'de çok fazla beğenilen bir oyuncuda olmadı bugüne kadar niyeyse. Her sezon ortalama 10 golü çok rahat atan bir adam neden beğenilmez bunu anlamam. Çevremde çok çünkü Umut'u beğenmeyenler. 

Hücum rotasyonuna büyük zenginlik katacaktır bundan hiç şüphem yok. Zira bana göre tekniği daha zayıf olsada yerli Elmander'dir benim gözümde Umut. Mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmez. Takipçiliği ve inatçılığı ile golü yoktan var edebilir tıpkı Elmander gibi. Ama çok kolay bir golüde kaçırıp saç baş yoldurabilir taraftarlara. Bunuda her golcü yapabiliyor çok görmemek lazım. Geçen sezon Toulouse'de hocası Alain Casanova her ne kadar kötü oynarsa oynasın vazgeçmedi Umut'tan ve ligde 31 maça çıktı. 5 gol zayıf bir istatistik olabilir ama Umut bu sezonda takımda kalsaydı bu rakamın 10'a çıkacağından eminim.

Çok hırslıdır, çalışkandır, hücumda Elmander gibi pres yaparak rakip defansı top çıkarırken zor durumda bırakabilir. Ankaragücü'nde oynarken çok kez izlemiştim canlı. Gününde olmasa bile takımı için birşeyler yapmaya çalışması bile Umut'a saygı duymanıza yetiyor.

Konsantrasyonu üst düzey bir oyuncu her maça böyle. Çok konsantre çıkıyor maçlara mücadelesi ve hırsı ile çok istekli başlar maçlara her zaman ama Hakan Şükür tarzı duygusalda bir adam. Gol kaçırdıkça morali bozulan bir isim. Hatırlayın Brezilya ile bir hazırlık maçı yapmıştık Umut tek forvet olarak sahadaydı. Tugay'ın Milli Takımı bıraktığı maç. Umut resmen saç baş yoldurmuştu o maçta. Oysa ki çok istekli başlamıştı maça. Yanılmıyorsam 2. yarının ortalarında çıkmıştı oyundan daha fazla dayanamamıştı İmparator ona ve devam eden sezonu iyi geçirmesine rağmen Euro 2008'e de almamıştı onu.

Şimdi Terim'in transferini en çok istediği isimlerden birisi oldu Umut. Tabi hücum hattına Umut tek başına yetmez. Elmander, Umut ve Necati'nin yanına gerçek bir son vuruş ustası şart. Elmander'i Umut ile ve yeni golcüyüde Necati ile yedekleyecek Fatih Hoca ve forvet hattının işini bitirecek. Yani artık bu sezon Elmander sakatlandığında vayy arkadaş ilerde pres yapan yok top tutamıyoruz, ilerde basamıyoruz demeyeceğiz çünkü Umut bu işi yapabilecek.

İlk 11 oyuncusu olmayacağı aşikar ama yedekten her girdiği maçta takıma katkı sağlayacağı aşikar. Devamlılığıda yüksek bir oyuncu Umut, Baros gibi kolay kolay sakatlanmaz. Umut transferide Sercan'ın en azından bu sezon için Galatasaray'da yer almayacağının göstergesidir. Zira Necati geldiğinde bile tribünden inememişti. Onunda kiralık gidip bir aklını başına alma zamanı geldide geçiyor.

Yerli kalitesini git gide yükseltiyoruz. Geçen sezon alternatifsizlik canımızı çok fazla yakmadı ama gelecek sezon için böyle bir duruma tahammülümüz olamaz ve yönetimde en kritik bölgelere 2 alternatif transfer ederek kulübeyi güçlendirdi.

Sıra 11'de izleyeceğimiz oyunculara geldi gibi artık. Alın şu Melo'nun da bonservisini iyice yüzümüz gülsün.

3 yorum:

  1. umut transferi bana göre cok kalitesiz ve gereksiz oldu umut ayarında ligde en kötü 10 15 gol atacak bir sürü forvet var neden Galatasaray bu tarz transferler yapmak için zaman ve para harcıyor hiç anlamıyorum.Avrupayı hedefleyen Galatsaray'ı umut kurtaracak öyle mş??

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim ligden alacağın adamın bonservisi 5-6 milyondan aşağı olmayacak. Düşün bak Alper Potuk gibi sıradan bir oyuncu için bile 5 milyon euro isteniyorsa golcü için ne kadar isterler düşünemiyorum. Zira Umut basit bir golcü değil her sezon 10-15 arası ortalama tutturabilen bir oyuncu devamlı oynadığında. Burada belki devamlı oynamayacak ama her girdiğinde gol atamasa bile Elmander gibi katkı verecek bir isim. Bence çok yararlı bir transfer oldu Umut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer yorumlarıda okudum.ortak görüş seninde söyledğin gibi elmander tarzında olması yani sürekli koşan rakip defansı yoran topu sürekli kovalayan hıslı bir oyuncu ama bide son vuruş kriteri var futbol için çok önemli kriter umut kötünün biraz iyisi tabirine birebir örnek...

      Sil