8 Haziran 2012 Cuma

Dany Nounkeu Galatasaray'da


Beklenmedik ama güzel bir transfer oldu. Gündemde çok fazla olmayan daha doğrusu olsa bile benim Avrupa'dan transfer beklediğim bir bölgeydi stoper. Bana kalırsa bu transferin gerçekleşmesinde ki asıl etkenlerden birisi de Chivu'nun İnter ile sözleşme yenilemesidir. Ama neticede ligi bilen ve ligin en iyi stoperlerinden birisi yeni sezonda Galatasaray'da.


Fiyatlarından dolayı Anadolu'dan alınacak yerli futbolculara her zaman karşı çıkmışımdır. Ama beni asıl tedirgin eden hep Anadolu takımlarından alınacak yabancılar oldu. Zira şöyle bir geçmişe baktığımızda Anadolu takımlarından aldığımız yabancılarn bize pek bir katkısı olmadığını rahatlıkla görebiliriz. Ancak Dany bu istatistiği bozabilecek bir transfer. Dediğim gibi ligin en iyi stoperlerinden birisi.

Biraz özelliklerinden bahsedersek en büyük özelliğinin Ergün Penbe ayarında bir soğukkanlılık olduğunu hemen belirtmek gerekir. Rakip forvetlere üst üste 2 çalım atıp ipe dizecek kadar soğukkanlı. Galatasaray maçlarında yaptığı bu soğukkanlı hareketler tv başında çıldırtırdı beni. Soğukkanlılığının yanında en büyük artısı bu ligin belkide en hızlı stoperi olması. Bu özelliği ile Galatasaray'ın şu andaki defansında kendi farkını ortaya koyuyor bir kere. Zira ne Semih ne de Ujfalusi Dany kadar süratli futbolcular değil. Oyun kurma yönünden beğendiğim bir isim ama bu soğukkanlılığı ve özgüveni bazen hatalar yapmasına neden oluyor. Ujfalusi kadar tekniği yüksek bir isim değil. Çok güçlü olmasının yanında hava hakimiyetide çok iyi bir isim değil. Bir özelliğini daha söyleyeyim Dany'nin; Gaziantepspor'da hiç denk gelmedim oynadığına ama Toulouse'da sağ bek oynamışlığıda vardır. Tekniği ve sürati de buna müsait bir oyuncu. Stoperdeki isimlerden hem Ujfa hem de Dany yeri geldiğinde sağ bekte kullanılabilir ki takım için bu çok büyük bir artı.

Ama gerek Semih gerekse Ujfalusi ile farklı özelliklere sahip olması en büyük artısı. Çünkü hangisi ile oynarsa oynasın birbirlerini tamamlayan özelliklere sahip bu isimler ile. 

Dediğim gibi bence bu transfer Chivu'nun İnter ile yeniden anlaşması üzerine biten bir transfer. Daha önceden anlaşılmış ve alternatif olarak elde bekletilen Chivu olmayınca da hemen imza attırılan bir isim. Dediğim gibi Anadolu'dan gelen yabancılardan yana pek yüzümüz gülmedi bugüne kadar ama Dany bu istatistiği kıracak bir isim. Devamlılığı, gücü, sürati, soğukkanlılığı ve Ujfalusi kadar olmasada tekniği ile Galatasaray'a büyük katkılar sağlayabilecek bir isim. Tabi bir de şöyle bir durum var. Dany için 3.3 milyon euro bonservis ödendi ve 26 yaşında. Avrupa'dan bu yaşta bir stoperi kolay kolay Türkiye'ye getiremezsiniz. Türkiye'de olmasa daha uygun bir bonservis bedeli ile kadroya katılabilecek bir isim ama işte Türkiye'de olmasının dezavantajlarından biri de bu. 

Sonuç olarak bu ligden alınabilecek en iyi isimlerden birisiydi Dany ve stoper rotasyonuna büyük bir zenginlik katacağı aşikar. Hırsı ile 11'de oynayabilmek için elinden geleni yapacağından da şüphem yok. Hayırlı olsun bu transfer Galatasaray'a. 

Transfer demişken sol bek, kanatlara gerçek birer kanat oyuncusu ve mutlaka bir forvet şart. Bu transferlerde yakında gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder