7 Aralık 2011 Çarşamba

Galatasaray 3-1 Fenerbahçe | Bye Bye Bird... It's Time To Go!


Uzun zaman oldu yazı yazmayalı. Askerliğe 5 gün kala bir yazı yazılmalıydı hele ki böyle bir galibiyetin üzerine. Maçın kadrolarında beklenmedik isimler vardı her iki taraf adınada. Galatasaray'da Engin'in yerine beklenen isim Ayhan'dı ama İmparator beklenmedik bir şey yaptı ve maça 4-4-2 ile çıkıp Riera'yı da kesti ve Gençlerbirliği maçında girdikten sonra katkı sağlayan Emre'ye böylesi bir maçta 11'de görev verdi. Maçtan önce twitterda yazdım "Sadece potansiyelini göster fazlasına gerek yok" diye Emre için. O da sağolsun yanıltmadı beni. Fenerbahçe'de ise Stoch'un olmaması bana göre süprizdi.


Evimizde oynadığımız maça baskılı başlamamız elbette beklenen bir şeydi ama böylesini hiç bir maçta görmedim ben. İnanılmaz başladık maça. Melo'nun şutu, Baros'un dokunamayışı, Emre Çolak'ın şutu, Kazım'ın kafası derken Fenerbahçe'nin nevri döndü. Maç Galatasaray - Yobo&Volkan'a döndü. Sonra Elmander ile yokladık kaleyi 2 kere yine olmadı ama Eboue sonunda kilidi açtı. Golü bulana kadar öyle bir baskı kurduk ki Fenerbahçe pozisyonu bırakın orta sahayı geçemedi. Fenerbahçe'nin orta sahayı geçtiği tek pozisyon zaten Alex'in ofsayt pozisyonuydu ki onun ismide koca 45 dk'da sadece burada duyuldu. 1 gol geldikten sonra devamını atacağımız o kadar açıktı ki golden sonra saldırmaya devam etti Galatasaray.

Bilica'nın topla saçma sapan hareketler yaparken Elmander geldi topu aldı ve yine o muhteşem şutlarından birini çıkadı. Bu dk'ya kadar zaten farkı önleyen Volkan'ın da yapacak birşeyi kalmadı. Zaten Yobo ve Volkan olmasa maç ilk yarıda en az 4 farkla biterdi. Elmander ve Baros ikilisi ilerde bezdirdi adeta Fenerbahçe defansını. 

2. yarıya Emre ve Bienvenu çıktı Semih ve Stoch girdi. Biraz da geri çekilmemiz ile birlikte oyun dengelendi. Ama sadece bir süreliğine o da. Sonra Galatasaray yine pozisyonlar bulmaya sürekli gol aramaya devam etti. Stoch'un direkten dönen topu ve gol başka birşeyi yoktu zaten Fenerbahçe'nin 90 dk boyunca. Galatasaray ise Emre Çolak'ın kornerine kafa vuran Elmander, bom boş pozisyondaki Baros'u görmeyip şut çeken Kazım, yine Eboue'nin pasıyla Elmander, Selçuk'un gelişine vuruşu. Bunlar 3. gol dışındaki pozisyonlardı. 

Melo'nun attığı 3. gol içinde sadece tek birşey diyeceğim o da götüyle top tutana, s.kle gol atarlar. Volkan'a cevabı Melo verdi.

Maç ile ilgili söyleyeceğimiz şey ise son yılların en centilmen derbisiydi. Taraftar tek kelimeyle muhteşemdi.

Takımla ilgili ise birşeyler söylemezsek olmaz;
  • İmparator geçen hafta Semih'i oynatmayarak bu maça hazırlamıştı ve Ujfalusi ile birlikte sahaya sürerek ona olan güvenini bir kez daha gösterdi. Alex karşısında ne yapar diyorlardı Semih'e. Semih'te cevap verecekti aslında ama sahada Alex'i bulamadı.
  • Eboue sağ bekte her geçen gün biraz daha yıldızlaşıyor. Asıl mevkisinde oynayınca çok büyük katkı alıyoruz. Bugünde gerek savunmada gerekse hücumda kusursuzdu. Attığı gol içinde ilk geldiğinde yazdığım yazıyı okusunlar. 3 kişi baskı yapsa 2'sini manava 1'ini pazara gönderir o derece teknik demiştim. Yobo'yu pazara yollayıp Volkan'ın bacak arasında golü attı. Maç boyunca perişan etti Fenerbahçe sol kanadını.
  • Emre Çolak içinde maçtan önce twitter'da söylediğimi yineleyim. "Bugün sadece potansiyelini ortaya koy yeter. Fazlasına gerek yok" demiştim beni yanıltmadı. Harikaydı bugün. Zaten özgüveni yüksek bir oyuncu tek sıkıntısı fizikseldi onuda yavaş yavaş çözüyor. Onunla ilgili asıl önemli nokta ise ortalarına ve duran topları kullanışına dikkat edin. Selçuk frikiklerde iyi orta açıyor ama kornerleri felaket. Emre ise hem kanattan açtığı ortalarda hem de duran toplarda açtığı ortalarda çok iyi. Takımda ondan daha iyi orta açan yok. Zaten 3. golün asistide ondan geldi. Umarım devam ederde Semih'ten sonra onu da kazanırız artık.
  • Elmander içinse ne söylesek yetmez. Bu adamı kim getirdiyse bu gece onun için dua edecem. Sahada herşeyini veriyor. Mücadeleden asla yılmıyor, tekniği üst düzeyde adam geçmek onun için çocuk oyuncağı. Geldiğinde de, daha sonraki maçlarda da yazmıştım tek forvette iyi ama asıl performansını çift forvetle yansıtır diye. Baros ile olsun Sercan ile olsun çift forvet oynamak onu çok rahatlatıyor. Zira Baros'un alan boşaltıp, Bilica'dan sıyrılışı ve şutu muazzamdı. Bilica'dan topu çalıp attığı gol ise harikaydı. Bana yıllar önce Volkan Arslan'ın golünü hatırlattı. Galiba Diyarbakır maçıydı tam emin değilim pres yapıp kaleciden topu kapıp atmıştı. Her neyse konu Elmander ve iyi ki bu takımdasın. Jübilene kadar da kalırsın inş Elmander.
Son söz ise İmparatora. Bugün sahadaki takım tam anlamıyla onun eseriydi. İmparatorun oyun felsefesini sonuna kadar yansıttılar sahaya. Elbette devre arasındaki takviyelerle daha da iyi olacak takım ama bugünkü hırs, kazanma arzusu muhteşemdi. İyi ki varsın İmparator...


1 yorum: