3 Eylül 2011 Cumartesi

Albert Riera Galatasaray'da


Haftalardır beklenen sol açık transferi Galatasaray'da klasikleşen bir şekilde son günlere kalarak bitti. Podolski hayali kurdu belkide bir çok kişi ama Borges abimiz bu transferin gerçekleşme ihtimalinin çok az olduğunu söylediğinden beri bu konuda hayal falan kurmamıştım soldan Podolski yardırır gider diye. Riera kariyeri boyunca pek fazla beğendiğim bir oyuncu olmamıştır. Tabi bunda en büyük etkende Liverpool kariyerinin vasat geçmesidir. Daha doğrusu Liverpool'a göre vasat bir oyuncu olması bunda etkilidir.

Kariyerine göz atarsak futbola Mallorca'da başlamış, buradaki futbolu ile Bordeaux'a transfer olmuştu. Fransa'daki istikrarlı futbolu ile dikkat çekmiş ve tekrar La Liga'ya dönmüş, bu sefer Espanyol'un yolunu tutmuştu. 1 sezon Manchester City'de kiralık oynadı ve daha sonra tekrar Espanyol'a döndü. O dönem oynadığı futbolla dikkat çekmişti Espanyol. Özellikle de 2007 yılında Sevilla ile oynana finalde Sevilla sağ kanadını perişan etmişti Riera ve birde gol atmıştı o maçta. Sonra 1 sezon daha oynadı Espanyol'da ve Benitez kontenjanı ile Liverpool'un yolunu tuttu hemde 12 milyon euro civarı bir bonservis bedeline. İspanya Milli Takımı'nda da sık sık yer buldu kendisine. 2008 Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer aldı. Liverpool'da oynadığı 2 sezonda kendisinden bekleneni bir türlü veremedi. Aslında kendisinden bu kadar çok şey beklemek hataydı. Çünkü dediğim gibi Liverpool çapında bir isim değildi bence. Tabi bu kadar çok forma şansı bulmasında kadroda yer alan isimlerden Babel'in beklenen performansa bir türlü ulaşamaması vardı.


2010 yılında bir çok kişinin bildiği üzere Benitez ile tartıştı ve takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Rusya'ya gideceği konuşuluyordu hatta kendisininde Rusya'ya transfer olmak istediğine dair söylemleri vardı ancak Yunanistan'ın yolunu tuttu ve Olympiakos'a transfer oldu. Riera'ya bu transfer bir nevi rehabilitasyon gibi geldi diyebiliriz. Çünkü transfer olduğu günden bu yana takımın en önemli kozlarından birisi oldu ve kendisini tekrar buldu diyebiliriz. Riera transferinin bizim açımızdan en önemli artısı Liverpool kariyerindeki gibi dibe vurmuş değil tam aksine toparlanmış bir Riera geliyor Galatasaray'a.

İmparator'un sisteminde büyük bir öneme sahip olacaktır. Sağdan Kazım soldan Riera ile birlikte Baros'un çok iyi besleneceği bir hücum sistemi oluşturuldu. Hâla bir forvet transferinden bahsediliyor. Bu transferde gerçekleşirmi bilmiyorum ancak her ne kadar kendisini sevmesemde Riera Galatasaray için iyi bir transfer oldu. İnsanlar eğer bu transfere dudak büküyorlarsa eğer bunun sebebide Podolski ile oluşan yüksek beklentidir. Riera her türlü Türkiye Ligi'ni fazlasıyla taşıabilecek kapasitede bir isimdir. Onunla ilgili tek tereddütüm ise daha önce gelen vatandaşlarının yaşadığı başarısızlıktır. Fran, Güiza, Josico ve Guti gibi isimlerden bir tek Guti'nin tutunması soru işaret oluştursa da Riera'nın bir takım oyuncusu oluşu ile burada başarılı olacağını düşünüyorum. 

Birde yönetimi tebrik etmek gerekiyor. Her ne olursa olsun geçen seneki rezalet dibe vurmuş kadrodan sonra gerçekten çok çok iyi bir kadro kurdular. Elbetteki yinede eksikler var ama bu kadarı bile gerçekten başarı. Kadronun kalitesi gözönüne alındığında geçen sezonki kadroyu ikiye üçe katlar. Hatta o kadro ile bu kadroyu kıyaslamak bile hakarettir. Kim ne derse desin ligin en güçlü kadrosunu kurmuş olan yönetime teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder